Konferens för Biosfärområdets skolor

Biosfärområdet, Vänermuseet och RCE Västra Götaland inbjuder till konferens 2/6 2014

ToDoIt – Tillsammans för hållbar utveckling i skolan

Vill din skola ha stöd med arbetet kring hållbar utveckling? Eller har ni goda exempel som ni kan dela med er av till andra? Biosfärområdet och Vänermuseet firar Biosfärdagen med att bjuda in skolledare och skolpersonal från Lidköping, Götene och Mariestad, och andra intresserade, till en gemensam konferens.

När? Biosfärdagen den 2/6 2014

Var? Vänermuseet/Parketten i Lidköping

Vem? Skolledare, skolpersonal och personer med engagemang för hållbar utveckling

Varför? Konferensen ger tillfälle att utbyta tankar och starta samarbeten kring skolans arbete med hållbar utveckling. Finns intresse av ett biosfärskolnätverk hos oss? På vilket sätt kan Vänermuseet och Biosfärområdet stötta ett sådant nätverk? I The Karst Biosphere Reserve i Slovenien finns sedan många år ett fungerande skolnätverk. Hur jobbar de? Under dagen kommer projektet To Do It att presenteras. To Do It är ett Comenius Regio partnerskap mellan The Karst Biosphere Reserve skolnätverk i Slovenien och Lidköpings skolförvaltning (via Vinningaskolan)/Vänermuseet. Inom det FN’s nätverk av RCE-områden möts människor från samhällets alla sektorer kring utmaningar för Hållbar Utveckling. Hur kan nätverket gynna dig?

Anmälan: Senast 30/4. Konferensen är kostnadsfri, dock tas en avgift om 300 kr ut för uteblivna deltagare Anmälan görs till  ida.billvén@lidkoping.se eller johanna.olsson@vanerkulle.se

Hjälp gärna till att sprida inbjudan!

Inbjudan samt program 

 

Kontakt: Ida Billvén, Vänermuseet, Tel/mobil: 0510-770907 Johanna Olsson, Biosfärkontoret Vänerskärgården med Kinnekulle Tel/mobil: 0501-39 31 95

skolan spiken

Comments are closed.