Och vinnaren är…

Äntligen dags att tillkännage vinnarna i vår designtävling där hållbarhet och biosfärområdet var utgångspunkten! Organisationer och företag med koppling till Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle har nu tre nya fina representationsgåvor att välja mellan!

Designtävlingen utlystes i maj och arrangerades av Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle i samarbete med Götene, Lidköping och Mariestads kommuner. Många ville delta och tävlingsjuryn – Camilla Bender Larson (Swedish Menu) Maria Henriksson (Kulturchef Mariestads kommun) samt Mattias Westelius (Westelius Arkitekter) – fick ett svårt uppdrag att välja mellan 20 olika bidrag.
Juryn kunde dock till slut enas om tre värdiga vinnare:

Bi-Hotell
1:a pris:
(garanterad beställning om minst 25 000 kronor)

Bi-Hotell. Av Linda Loland.

Juryns motivering: En spännande och unik gåva som väcker nyfikenhet och på ett utmärkt sätt illustrerar vikten av att vårda livet och värna samspelet mellan människa och natur. Gåvan inbjuder till samtal om vårt Biosfärområde och det arbete vi bedriver.

 

hus designgåva
2:a pris:
(garanterad beställning om minst 10 000 kronor)

Betonghus ur projektet ”Fasader och boningar”. Av Marita Ackeby.

Juryns motivering: En vacker och enkel gåva som illustrerar det goda samspelet mellan kulturell tradition och utveckling. Såväl materialval som tillverkning sker med hållbarhet som en viktig utgångspunkt.

 

brosch designgåva

 3:e pris (garanterad beställning om minst 5 000 kronor)

Brosch/pin med Kinnekullekalksten. Av Lena och Fredrik Silver- och Guldsmide HB.

Juryns motivering: En vacker, starkt lokalpräglad gåva, som genom användning av spillmaterial också fungerar som budbärare och spridare av hållbarhetstanken.

 

 

Ett stort tack till alla som deltagit i tävlingen! Det har varit otroligt inspirerande att få ta del av så många fina och kloka förslag på designgåvor som på olika vis symboliserar vårt biosfärområde och hållbarhetstanken. Ett stort tack också till juryn för en värdefull arbetsinsats! Med så många fina bidrag hade de ett svårt uppdrag. Vi hoppas kunna återkomma och visa upp samtliga bidrag i en utställning framöver.

blomma

Vi ser fram emot att se alla dessa gåvor ta fysisk form och hitta vägar ut i vårt biosfärområde, i Sverige och i världen!

Comments are closed.