Fem frågor till Nathalie Werjefelt

Nathalie WerjefeltDet finns så många engagerade människor som inspirerar i vårt Biosfärområde! I vår serie ”Fem frågor till…” vill vi lyfta fram några av dessa ”Biosfär-ansikten”. Idag har turen kommit till Nathalie Werjefelt, en av våra biosfärambassadörer:

 

 

 

 

 

 

 

  1. Vem är du?Jag är en naturintresserad människa som efter tre års miljö/kulturgeografistudier i Gbg återvände till min hemstad i Lidköping. Där bor jag tillsammans med min man och hund. Jag arbetar idag som projektsamordnare på Dacapo Mariestad där vi samverkar brett med olika aktörer från bland annat universitets- och forskningsvärlden.
  2. Vad är egentligen en Biosfärambassadör?En biosfärambassadör är för mig en engagerad person som har ett intresse för hållbar utveckling samt har en drivkraft att bidra till utvecklingen inom biosfärområdet.
  3. Hur kom det sig att du blev en Biosfärambassadör?Jag var intresserad av att närma mig Biosfärområdet på ytterligare ett plan och träffa människor som delar intresset för hållbar utveckling. Självklart ser jag även fram emot att bidra med hjälp i framtida aktiviteter som berör biosfärområdet.
  4. Kan du nämna en hjärtefråga när det kommer till hållbar utveckling?Jag är en förespråkare för användning av så rena produkter som möjligt i det vardagliga livet. Det finns tyvärr mycket kemikalier som inte är testade som vi människor använder och tyvärr bidrar med både hälso- och miljöskadlig påverkan.
  5. Till sist – vad tycker du känns mest inspirerande just nu?Jag är imponerad av Naturskyddsföreningens satsning för en giftfri miljö i förskolor. Just i skolans värld har det visat sig att barnen utsätts för hormonstörande kemikalier som avges från de många saker som de dagligen kommer i kontakt med. Jag hoppas att detta arbete tas till vara på såväl i offentliga verksamheter såsom i det privata hemmet.

Comments are closed.