Vinnarna i Biosfärutmaningen 2016!

Det har varit stor uppslutning kring årets Biosfärutmaning. Biosfärutmaningen riktar sig till grundskolor i vårt Biosfärområde. Temat har varit rörelse och demokrati och under våren har de deltagande klasserna arbetat med att ta fram nya utelekar för skolgården eller skolskogen baserad på olika kriterier. Nytt för i år var även att skolor i andra Biosfärområden fick vara med. Och det va dom!

Det har skapats en mängd lekar och vi har räknat ut att ungefär 800 barn har deltagit i utmaningen. Det är ganska många barn det! Det var inte bara här i vårt Biosfärområde vi lekte, det var även klasser med från andra Biosfärområden både från Sverige och andra länder.  Blekinge Arkipelag från Sverige,  Karst Biosphere Reserve  från Slovenien,  Achanakmar Amarkantak Biosphere Reserve från Indien och  West Estonian Archipelago Biosphere Reserve från Estland

I utmaningen fanns ett frivilligt tävlingsmoment där 18 st klasser valde att vara med. Tävlingen är avgjord och vinnare är framröstad!

De två klasserna som vann från Råda skola och Vinningaskolan fick diplom, familjebiljetter till Vänermuseet samt var sitt bihotell. På bilden är tv. Ella Åberg, Råda skola th. Nina Abrahamsson

De två klasserna som vann från Råda skola och Vinningaskolan fick diplom, familjebiljetter till Vänermuseet samt var sitt bihotell. På bilden tv. Ella Åberg, Råda skola th. Nina Abrahamsson Vinningaskolan.

 

VINNARNA ÄR!

Med lika många röster är vinnarna i årets Biosfärutmaning:
Vinningaskolan klass 2 (grupp 1) med leken Ordrosen samt
Rådaskolan klass 1 med leken Triangelstafett.

 

Vill du också leka? Du hittar regler och beskrivningar till alla lekar som tagits fram av alla skolelever i utmaningen här >>

 

Tack alla skolklasser som deltagit i utmaningen!

 

Comments are closed.