Febril aktivitet under expedition Sörboleden

Under några dagar i början på sommarlovet arrangerades Expedition Sörboleden för ungdomar i Götene kommun. Biosfärområdet var med som samarbetspartner och Biosfärambassadör Fredrik Hedman var där under en av dagarna. För er berättar han här:

”Febril aktivitet pågår i Dala kvarn som ligger vid Sörboledens ena ände. Det är ungdomar och ledare inom projektet expedition Sörboleden som får välkommet skydd mot regnet under fredagseftermiddagen. Fredagen är tredje och sista arbetsdagen på expeditionen och till lördag ska allt vara klart för utställning. Ungdomarna jobbar för tillfället bland annat med måleri, fotografi och film under ledning av flera kunniga lärare. Deras alster är tänkta att fånga deras intryck av leden och alla verkar ha fullt upp att få sina skapelser färdiga i tid. Det är barn och unga från flera olika nationaliteter då många av deltagarna också kommer från det nya asylboendet i Lundsbrunn.

sörboleden foto ungdom 1

Fotografi taget av ungdomar under expedition Sörboleden

Sörboleden foto ungdom 2

Fotografi taget av ungdomar under expedition Sörboleden

Det är Götene kommun tillsammans med Lundsbrunns samhällsförening som står bakom det lite ovanliga arrangemanget. Biosfärområdet och även studiefrämjandet finns med på ett hörn och projektet har beviljats medel från Kultur i Väst som har haft särskilda medel just för skapande ungdomsaktivitet med koppling till Landskapskonventionen.

Ett mycket gott exempel på vad engagerade krafter i den kommunala organisationen och det lokala föreningslivet kan åstadkomma, och som på flera plan kan bidra till ett mer hållbart biosfärområde och samhälle i stort!”

 

Läs mer om arrangemanget här >>

Comments are closed.