Biosfärupplevelse under Returrundan på Kinnekulle

Under helgen den 10-11 september är det Returrundan på Kinnekulle där byggnadsvård och återanvändning sätts i fokus. Där hittar du samlad kunskap, material och gamla saker.

Under lördagkvällen kl 18-19 har du möjlighet att delta på en BIOSFÄRUPPLEVELSE där fotograf Jan Fleischmann kommer till Forshems församlingshem för att visa bilder och berätta om sina resor i olika Biosfärområden. returrundanpaket

Det är gratis att gå på föredraget, men vill du förlänga kvällen genom att gå på MATÄVENTYR på Forshems Gästgiveri så behöver du boka till en kostnad av 452 kr.

Är du medlem i Biosfärområdet som privatperson så har du möjlighet att passa på att utnyttja din medlemsrabatt! Är du inte redan medlem, så kan du bli. Läs mer om hur här >>

 

Mer om föredraget och det bokningsbara paketet:

Biosfärsupplevelse med Måltidsäventyr
Kl 18- sent i Forshem, Hällekis

Returrundanpaket: 452 kr/person, Boka bord på info@forshem.se eller tel 0501-42055.

 

Välkommen till ett måltidsäventyr med biosfärupplevelse i Forshem. Kvällen inleds med en Biosfärupplevelse med spännande bilder och berättelser från olika Biosfärområden i Världen. Fotograf Jan Fleischmann visar bilder med temat -Så påverkar världens rovdjur ekosystemen

Följ med på en fartfylld färd till några av världens mest unika ekosystem där rovdjur som leopard, jaguar, vithaj och snöleopard har sin naturliga roll i ekobalansen. De är både beundrade och fruktade men alltfler inser deras värdefulla roll som turisattraktioner.

Mariestadsfotografen Jan Fleischmann har sedan barndomen varit fascinerad av de hotade djuren och han har med sina kameror kommit flera av dem riktigt nära.

Några platser han berättar om är utsedda biosfärområden som den östafrikanska nationalparken Serengeti där Tanzanias regering under några år försökt anlägga en motorväg som skulle hota den världsberömda massvandringen av hundratusentals gnuantiloper.

Efter föredraget intas en femrätters överraskningsmeny på Forshems Gästgiveri. Ett måltidsäventyr med sensommarens lokala primörer.

samarbete returrundan

 

Comments are closed.