Miniambassadörer på Vävarens förskola

I veckan fick vi äran att överlämna diplom till 22 superduktiga barn på avdelningen Trädet på Vävarens förskola i Ullevad. De är därmed Miniambassadörer för Biosfärområdet. I vårt område är det nu  närmare  300 barn som blivit Miniambassadörer.

 

De stora barnen på förskolan Vävaren har  under läsåret  lärt sig om miljö, hälsa och hållbar utveckling på olika sätt. De har uppfyllt kriterierna för att bli  Miniambassadörer med råge! De berättade entusiastiskt för oss om allt de gjort och lärt sig. Besök på soptipp, jämföra luften i olika städer, undersöka smådjur i vatten är bara några av alla aktiviteter de gjort.

 

Barnen tycker själva att det är riktiga miljöhjältar, och det håller vi med om!

 

Under sitt arbete har barnen gjort en saga ”Miljösagan som räddar fiskarna” som tar upp problematiken med plaster i haven. Barnen vill att flera ska ta del av den så att vi tillsammans kan hjälpas åt att hjälpa fiskarna. Du kan läsa sagan här >>

 

Mer information om Miniambassadörer hittar du här >>

Comments are closed.