Min plats i Biosfären*

*Min plats i Biosfären var årets tema för Biosfärutmaningen för skolklasser i Biosfärområden.

Under våren har skolklasserna jobbat med utmaningen som handlade om att det skulle visa upp sin favoritplats i Biosfärområdet. Platsen kunde vara ett ställe som är viktig för eleverna. En plats där man kan hämta ny energi, får lugn och ro, eller ett ställe där man får busa o tävla så mycket man vill! En plats där det finns liv. Tillsammans visar eleverna upp ett helt gäng vackra, härliga och häftiga platser som finns i våra områden. Skogar, bäckar, fotbollsplaner och stränder är några exempel på platser som varit favoriter hos barnen.

Flest klasser deltog från vårt eget område men även klasser från Biosfärområden i El Salvador, Costa Ricka, Guatemala och Estland deltog.

Bakom arrangemanget står Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle och Vänermuseet i Lidköping. Syftet med Biosfärutmaningen är att fånga upp och stärka det viktiga arbete som redan görs inom skolorna kring hållbar samhällsutveckling. Vi vill också inspirera ännu fler såväl barn som vuxna genom att lyfta fram effekten av att många gör något tillsammans.

Samtliga bidrag ser du i bildspelet.

 

Läs mer om utmaningen här >>

Comments are closed.