Biosfärutmaningen 2019

Delta i Biosfärutmaningen 2019  -en utmaning för grundskolor i biosfärområdet

Årets tema är ”Vår bästa miljöåtgärd”

Alla är olika och förutsättningar och behov skiljer sig åt. Det som är mest trängande för några är mindre viktigt för en annan. Därför fokuserar årets biosfärutmaning på det som är viktigt för just er på er skola och hur det kan sprida ringar på vattnet.

I årets biosfärutmaning väljer ni själva vad ni behöver göra. Ni kanske vet med er att skolan använder liiiite för många engångsartiklar av plast vid utflykter och dylikt, att många elever får skjuts av föräldrarna till skolan fast det finns bra möjligheter att cykla. Eller borde energiförbrukningen på skolan ses över, skolskogen städas och vårdas för att både människor och djur ska trivas bättre där, kan barnen ordna en klädbytardag inom klassen istället för att köpa nytt? Eller finns redan grunden för ett miljövänligt beteende men man gör inte det för att det inte känns så roligt? – Varför inte uppfinna något som gör det roligare?

Möjligheterna är många och det är ni som avgör vad som skulle vara den bästa miljöåtgärden som ni kan genomföra. Om ni lyckas sprida ringar på vattnet och inspirera andra att göra samma sak är det såklart ännu bättre.

Alla kan göra något och det är effekten av många som gör något tillsammans som är värdet i utmaningen!

Även skolor i andra biosfärområden i Sverige och runt om i världen kommer att bjudas in att delta i utmaningen för att tipsa om sina bästa miljöåtgärder.

Vinnaren utses av en jury och vinsten är en tur för hela klassen på Vänern med Vikingaskeppet Sigrid Storråda.

När: Utmaningen pågår under vårterminen och klassens bidrag ska skickas in senast den 20 april till info@vanerkulle.se

Anmälan: Anmäl din skolklass här >>

Instruktioner och material till utmaningen:

Delta i Biosfärutmaningen 2019

Lärarhandledning för genomförande av biosfärutmaning 2019

Powerpoint- att användas fritt för lärare inför utmaningen

Formulär för inskick Biosfärutmaning 2019

VÄLKOMMEN ATT DELTA I ÅRETS BIOSFÄRUTMANING!

Comments are closed.