Program *Här finns liv

 

 Utställningen *Här finns liv på naturum Vänerskärgården

Här kan du på ett roligt sätt hitta frågor och svar med mobilen när du spelar Sveriges kanske största och mest aktuella hållbarhetsspel. Spelet lyfter och levandegör det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling.
Vi rekommenderar vi att ni ringer till naturums reception för att säkerställa att utställningslokalen är tillgänglig/ledig/öppen för allmänheten och inte bokad för konferens. Info om bokning och öppettider hittar du på naturums hemsida http://naturum.lackoslott.se/

 


Naturstig vid naturum Vänerskärgården och Läckö slott

Testa dina superkrafter och lär dig mer om ekosystemtjänster och biologisk mångfald utmed naturstigen vid naturum Vänerskärgården och Läckö slott.
Mer information finns på naturums hemsida.

 

 


Biosfärens mönster, Läckö slott

Utställningen av Beijerinstitutet & Svenskt tenn visas upp inne i Läckö slott.  Utställningen är en tolkning av forskningen för en hållbar utveckling som sker på Stockholm Resilience center.
För öppettider se Läckö slotts hemsida.

 

 

24 april kl 19:00
Årsmöte för Biosfärområdet, Vänergymnasiet, Mariestad

Årsmötet inleds med föreläsning av vår Biosfärstipendiat 2017, Jan Bertilsson. Handlingar till årsmötet kommer att finnas att ladda ner på hemsidan.

 

 

18 april
Hållbara transporter, Alternativa drivmedel och hållbar utveckling inom transport sektorn.

Mässa/arbetsdag på Vänergymnasiet i Mariestad, Hantverksgatan 7, med fokus på transportsektorn. Föreläsningar visningar och möjlighet till provkörning av fordon ges.
kl 12-15 för gymnasieelever. kl. 18:00-20:30 för allmänhet. Läs mer på Vänergymnasiets hemsida.

 

 

15 mars kl 15:00
Inspirationstillfälle för pedagoger i Biosfärområdet, naturum Vänerskärgården

Biosfärområdet och Vänermuseet bjuder in till en eftermiddag med en tankeväckande föreläsning med forskaren Therese Lindahl, om hur barns kontakt med naturen påverkar deras känslor, kunskap och ageranden. Du får också tillfälle att testa Sveriges kanske största frågespel i nya Biosfärutställningen *Här finns liv om hållbar utveckling på naturum Vänerskärgården.
Anmälan krävs. Mer info >>

 

15 mars kl 18:30
Föreläsning ”Naturen och dess påverkan på din mentala hälsa”, naturum Vänerskärgården

med forskare Therese Lindahl från Beijerinstitutet. Therese är ekonom och forskare på Beijerinstitutet. Hennes forskning riktar sig mot att bättre förstå det mänskliga beteendet i socio-ekologiska system.
Fri entré men anmälan krävs, mer info på http://naturum.lackoslott.se/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.