Program *Här finns liv

 

Från 1 mars
Utställningen *Här finns liv på naturum Vänerskärgården

Här kan du på ett roligt sätt hitta frågor och svar med mobilen när du spelar Sveriges kanske största och mest aktuella hållbarhetsspel. Spelet lyfter och levandegör det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling.
Mellan 1 mars-8 juni rekommenderar vi att ni ringer till naturums reception för att säkerställa att utställningslokalen är tillgänglig/ledig/öppen för allmänheten och inte bokad för konferens Från 9 juni gäller naturums ordinarie öppettider.
Info om bokning och öppettider hittar du på naturums hemsida http://naturum.lackoslott.se/

 

15 mars kl 15:00
Inspirationstillfälle för pedagoger i Biosfärområdet, naturum Vänerskärgården

Biosfärområdet och Vänermuseet bjuder in till en eftermiddag med en tankeväckande föreläsning med forskaren Therese Lindahl, om hur barns kontakt med naturen påverkar deras känslor, kunskap och ageranden. Du får också tillfälle att testa Sveriges kanske största frågespel i nya Biosfärutställningen *Här finns liv om hållbar utveckling på naturum Vänerskärgården.
Anmälan krävs. Mer info >>

 

15 mars kl 18:30
Föreläsning ”Naturen och dess påverkan på din mentala hälsa”, naturum Vänerskärgården

med forskare Therese Lindahl från Beijerinstitutet. Therese är ekonom och forskare på Beijerinstitutet. Hennes forskning riktar sig mot att bättre förstå det mänskliga beteendet i socio-ekologiska system.
Fri entré men anmälan krävs, mer info på http://naturum.lackoslott.se/

 

18 april
Hållbara transporter, Alternativa drivmedel och hållbar utveckling inom transport sektorn.

Mässa/arbetsdag på Vänergymnasiet i Mariestad, Hantverksgatan 7, med fokus på transportsektorn. Föreläsningar visningar och möjlighet till provkörning av fordon ges.
kl 12-15 för gymnasieelever. kl. 18:00-20:30 för allmänhet.

 

Från 9 juni
Naturstig vid naturum Vänerskärgården och Läckö slott

Testa dina superkrafter och lär dig mer om ekosystemtjänster och biologisk mångfald utmed naturstigen vid naturum Vänerskärgården och Läckö slott. Öppen från 9 juni.

 

Från 9 juni
Biosfärens mönster, Läckö slott

Textil utställning av Beijerinstitutet & Svenskt tenn
En tolkning av den forskning som sker på Stockholm Resilience center

Comments are closed.