Biosfärutmaningen 2018

Biosfärutmaningen riktar sig till förskolor och grundskolor i vårt Biosfärområde.  Tema för årets Biosfärutmaning är Min plats i Biosfären*.

 

Utmaningen innebär i år att klassen ska visa upp en favoritplats i vårt biosfärområde. Platsen kan vara ett ställe som är viktig för eleverna. En plats där man kan hämta ny energi, får lugn och ro, eller ett ställe där man får busa o tävla så mycket man vill! Tillsammans kommer klasserna att visa upp ett helt gäng vackra, härliga och häftiga platser som finns här i vårt område.

Årets biosfärutmaning sker i samverkan med biosfärprojektet *Här finns liv som ska inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. Resultatet av årets biosfärutmaning kommer att visas vid den nya utställningen *Här finns liv på naturum Vänerskärgården vid Läckö slott.

Även skolor i andra biosfärområden i Sverige och runt om i världen kommer att bjudas in att delta i utmaningen för att visa upp favoritplatser i sina områden.

Vill du veta mer? Ladda ner mer information om årets Biosfärutmaning här >>

Ytterligare pedagogiskt material skickas ut efter anmälan.

Är du lärare, anmäl din skolklass till Biosfärutmaningen 2018 via denna länk https://sv.surveymonkey.com/r/TPHYS52  

 

Varför en biosfärutmaning?
Vi som bor och verkar inom Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle har ett särskilt uppdrag från FN genom Unesco: att visa upp goda exempel på hur vi människor kan leva så att jordens resurser räcker på sikt. Syftet med Biosfärutmaningen är att lyfta fram effekten av att många gör något tillsammans.

 

Biosfärutmaningen arrangeras av Biosfärområdet tillsammans med Vänermuseet.

 

Vid frågor, kontakta:
Johanna Olsson, Biosfärkontoret, 0501 – 39 31 95, johanna.olsson@vanerkulle.se
Ida Billvén på Vänermuseet, 0510 – 77 00 64, ida.billven@lidkoping.se

En av biosfärutmaningarna har handlat om att ta fram nya utelekar. Här är en bild från leken Hitta kaninerna, ett bidrag från Filsbäcks förskola.
Scroll to top