*Här finns liv lyfts på seminarium om kulturarv och spelteknologi

Årets seminarium kring kulturarv och spelteknologi på Högskolan i Skövde äger rum 4 – 5 oktober. Vad kan vi lära från berättandet som sker i datorspelandet? Hur utvecklar vi ett kreativt och innovativt berättande om kulturarvet som utnyttjar de digitala möjligheterna på ett attraktivt sätt? Detta och många fler frågor kommer att beröras under seminariet, som även innehåller föreläsningar om och presentationer av exempel på spel, digitala hjälpmedel och berättarformer inom kulturarvssektorn. För sjunde året i följd välkomnas studenter, forskare, kulturarvsaktörer, medie- och spelutvecklare med intresse för området.

*Här finns liv-projektet presenteras av Sofia Guldbrand, Unescos Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle under fredagen.

Ta del av Kartspelet och Superkraftspelet genom appen *Här finns liv som visar globala utmaningar, Agenda2030 och lokala lösningar inom biosfärområdet. Lidköping, Götene och Mariestad bildar tillsammans ett av världens modellområden för hållbar utveckling. Du kan testa Superkraftspelet på plats med din mobil eller läsplatta.

Plats: Portalen i Gothia Science Park, sal Insikten.

Till detta evenemang krävs föranmälan:
https://www.his.se/Forskning/informationsteknologi/Media-Technology-and-Culture/Kulturarvsseminarium/Seminarieprogram-2018/

Scroll to top