Inspiration för pedagoger i biosfärområdet

Välkomna till ett inspirationstillfälle för pedagoger inom Unescos Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle

Biosfärområdet och Vänermuseet bjuder in till en eftermiddag med en tankeväckande föreläsning med forskaren Therese Lindahl, om hur barns kontakt med naturen påverkar deras känslor, kunskap och ageranden. Du får också tillfälle att testa Sveriges kanske största frågespel i nya Biosfärutställningen *Här finns liv om hållbar utveckling på naturum Vänerskärgården vid vackra Läckö slott.

Therese Lindahl från Beijerinstitutet

Hur påverkar barns kontakt med naturen vad barnen kan, hur de känner och hur de agerar gentemot den? Therese Lindahl är ekonom och forskare på Beijerinstitutet. Hennes forskning riktar sig mot att bättre förstå det mänskliga beteendet i socio-ekologiska system. Under eftermiddagen berättar hon om sin forskning om barns relation till naturen, och hur den kontakten är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv.

Föreläsningen knyter an till årets Biosfärutmaning -Min plats i Biosfären*  som pågår under våren för förskolor och skolor i Biosfärområdet. Utmaningen innebär i år att klassen ska visa upp en favoritplats i vårt biosfärområde. Platsen kan vara ett ställe som är viktig för eleverna. En plats där man kan hämta ny energi, får lugn och ro, eller ett ställe där man får busa o tävla så mycket man vill! Tillsammans kommer klasserna att visa upp ett helt gäng vackra, härliga och häftiga platser som finns här i vårt område.

TID: Torsdagen den 15 mars kl. 15-17:15
PLATS: naturum Vänerskärgården vid Läckö slott, Lidköping
FÖR VEM? Inspirationsdagen riktar sig till dig som är pedagog inom skolan eller som jobbar med barn på annat sätt.
ANMÄLAN: Senast den 8 mars via denna länk: https://sv.surveymonkey.com/r/NXSTNPW
KOSTNADSFRITT Obs, det är begränsat antal platser och först till kvarn, vänligen respektera att din bokade plats gäller.

Programmet för dagen hittar du här >>

Vid frågor kontakta:

Johanna Olsson, Biosfärkontoret, 0501 – 39 31 95, johanna.olsson@vanerkulle.se,
Ida Billvén på Vänermuseet, 0510 – 77 00 64, ida.billven@lidkoping.se

Scroll to top