Klass 5 i Hällekis skola vinnare i Biosfärutmaningen

Klass 5 på Hällekis skola uppvaktades med studiebesöksutflykt och diplomutdelning då de är Götene kommuns vinnare i årets Biosfärutmaning!

Det vinnande bidraget, en hjort som är skapad av skrot som eleverna hittat i närheten av skolan.

 

Det har varit stort engagemang kring årets Biosfärutmaning som haft tema källsortering och skapande. Uppgiften var att samla skräp i skolans närområde och sedan skapa ett djur av det. Därtill skulle klassen hitta på ett nytt ord för skräp, när skräp inte längre är skräp. Syftet med Biosfärutmaningen är att öka kunskapen och engagemanget för en hållbar framtid runtom i vårt Biosfärområde.

Klassen vann med sitt bidrag av Hjort och det nya ordet “Skråp”.

Juryns motivering: “Ett verk som genom sin enkelhet och skulpturala form är lätt att ta till sig. Ett charmfullt humorfyllt verk, som visar vad skolelever i lekfullt samspel kan göra: sätta ihop metallskrot, som i kombinationen får ett nytt värde. En visuell (se med ögat-) återanvändning om något!!
Det nya ordet ‘skråp’ finns en tanke bakom, ett kort, kul ord, enkelt att förklara.”

Diplomet delades ut av Åsa Karlsson, Kommunalråd och styrelsemedlem i Biosfärområdet, som berömde barnen för deras kreativitet. Sedan guidades barnen runt på Återvinningscentralen i Götene. Där fick barnen bland ammat en påse med olika typer av avfall som de skulle hitta rätt plats för.

Klass 5 på Hällekis skola tar emot sitt diplom på Återvinningscentralen i Götene

Mer om Biosfärutmaningen hittar du här>>

 

Scroll to top