Maria Gustavsson är Biosfärområdets nya Koordinator

Nu hälsar vi Biosfärområdets nya koordinator, Maria Gustavsson, välkommen till Biosfärkontoret! Maria började hos oss i förra veckan och har haft mycket att sätta sig in i under dessa dagar.

Maria Gustavsson är Biosfärområdets nya koordinator

 

Maria, vad är det du kommer att jobba med?
– Jag kommer bland annat att stödja styrelsen i sitt arbete, leda kontorets verksamhet samt ha kontakt och samarbeta med olika aktörer inom och utanför biosfärområdet. Det kan till exempel vara de tre kommunerna, Naturvårdsverket eller ideella organisationer.

 

Vad har du gjort tidigare?
– Tidigare har jag jobbat med landsbygdsutveckling i olika former. Senast med lokalt ledd utveckling på Jordbruksverket. Jag har även varit verksamhetsledare för ett leaderområde i norra Skaraborg och jobbat med utvecklingsprojekt på Hushållningssällskapet.

 

Vilka förväntningar har du på jobbet?
– Att det ska bli roligt! Och att arbetet med hållbarhet fortsätter och ökar inom biosfärområdet. En stor sak som vi har på gång är kommunikationsprojektet ”Här finns liv” och det hoppas jag ska leda till att fler människor känner att de är en del i biosfärområdet och ser möjligheterna med det.

 

Vill du berätta något mer om dig själv?
– Jag bor med min familj i Hajstorp, utanför Töreboda. Har alltid varit mer eller mindre engagerad i olika ideella föreningar och just nu är det Scouterna som jag jobbar mest med. Min ena son är scout och därigenom har jag upptäckt den verksamheten. Ursprungligen kommer jag från Småland och är uppvuxen på ett lantbruk och har även jobbat med det under några år. Så brukandet av mark och skog är jag intresserad av och jag är även skogsägare.

 

Maria kan du nå på telefonnummer 0501-75 51 39 och e-post maria.gustavsson@vanerkulle.se

Vi önskar Maria lycka till i sin nya roll som koordinator!

 

 

 

 

Scroll to top